OVER

Een magazine voor en door inwoners van Heteren, dat verlangen bestond al langere tijd bij een aantal actieve, betrokken Heterenaren. Sinds eind 2013 is De Peperbus een feit. In de Peperbus treft u artikelen over de geschiedenis van het dorp, markante Heterenaren, actuele ontwikkelingen en plannen, verenigingsnieuws en informatie over dorpsactiviteiten.

 

De naam De Peperbus

Waar de naam 'De Peperbus' vandaan komt? In de volksmond wordt de toren van het kerkje aan de dijk zo genoemd. Een markante plek in Heteren én de naam ligt lekker in het gehoor. 

 

Samenstelling en financiering

De redactie bestaat uit vrijwilligers. Zij zorgen dat er ieder kwartaal een nieuw magazine ligt. Ideeën voor artikelen zijn altijd welkom! Laat het de redactie weten via de contactpagina. De opbrengsten uit advertenties worden aangewend voor de productie. De resterende middelen gaan via een verdeelsleutel naar de verenigingen in Heteren. 

 

Verspreiding

De Peperbus wordt in een oplage van 2.100 stuks huis-aan-huis bezorgd bij elk adres en is ook beschikbaar bij de adverteerders. 

HET PEPERBUSTEAM
De redactie
NAME
NAME
Louis van de Geijn
Eindredactie
Sinds 2008 in Heteren.
Voormalig journalist en schrijver.
Vind het fijn om vanuit beroepservaring iets bij te dragen aan De Peperbus. Als blad en als online platform zie ik het als een belangrijke 'verbinder' in het dorp. Het 'voor en door' is voor mij daarom wezenlijk.
Janette Huisman
Redactielid en auteur
Johan Kroes
Redactielid en auteur. Woont sinds 2006 in Heteren. Is in het dagelijks leven actief als speech- en tekstschrijver. Schrijft graag over mensen die zich inzetten om hun omgeving een stukje leuker, mooier en veiliger te maken.
Peter van Bussel
Redactielid, algemene ondersteuning
Peter Willemsen
Redactielid, algemene ondersteuning
Suzanna Kolenbrander
Meer weergeven
Auteurs
Sebastiaan Jansen
Geboren en getogen in Heteren. Getrouwd en vader van 2 kinderen.
Een van de enthousiaste schrijvers van de Peperbus.
Jelle Loosman
Geboren op Urk in 1968, woont in Heteren sinds 1999
Werkt in Rijnstate als anesthesiemedewerker en houdt van wielrennen. Is getrouwd, vader en schrijft graag over typische dorpszaken die hem 'iets doen'.
Fred Hendriksen
Roelie van de Weide
Betrokken en nieuwsgierig naar dorpse verhalen.
Frank Siccama
Jos Bode
Corrector
Voormalig docent, Neerlandicus. Zorgt graag dat De Peperbus zonder spel- en taalfouten in de bus valt.
Meer weergeven

De Peperbus Heteren